پـسـندیده است، انسان مؤمن در این روز در حدود عرف، و با مراعات موازین شرعی، بساط شادی وسـرور چـیـده و زنـدگی اش با زندگی هر روز متفاوت باشد از جمله نشانه های شادمانی که در روایات مورد تاکید قرار گرفته، غسل کردن، عطر زدن، زینت کردن، و آراستن خود، خانه و کوی و بـرزن، پوشیدن لباس نو، فاخر و پاکیزه، دید و بازدید، تبریک گفتن، مصافحه و توسعه در معیشت است.
شادی در روز غدیر، علاوه بر اینکه مصداق همسویی و همدلی با اهل بیت است، خود نیز مورد تاکید و سفارش قرار گرفته است.
امـام صـادق (ع(، در روایـتـی، پـس از آنـکـه جـریان روز غدیر را تشریح کرده بخشی از آداب این عید سعید را برمی شمرد، می فرماید: «آنگاه بخور، بنوش و علی رغم آنان که در این روز اظهار حزن و انـدوه مـی کنند ـ خدا غم و اندوهشان را دو چندان کند ـ در بزرگداشت این روز اظهار شادی و سرور کن» (1).
خـوب اسـت، اگر انسان به خاطر درگذشت عزیزی یا حادثه ای و بلایی غمزده و عزادار است، در این روز لباس سیاه را کنار بگذارد امام رضا (ع) فرمود: «این روز روز پوشیدن لباس های نو و کندن سیاه است» (2).
شایسته است، انسان در این روز فاخرترین لباسهای خود را بر تن کند امام رضا (ع) فرمود:
این روز، روز زینت است هر کس به احترام روز غدیر، خود را بیاراید، خداوند همه گناهان کوچک و بزرگش را می بخشد، و فرشته ای را مامور می کند تا سال دیگر برای اوحسنه بنویسد، و درجاتش را بالا ببرد، و اگر در این مدت بمیرد، شهید است، و اگر زنده بماند سعادتمند است (2).
هـمـچـنـین شایسته است با برادران مؤمن با شادمانی مواجه شده، کاری کند، که همگان شادی و سروراو را دریابند.
امام رضا)ع) فرمود:
ایـن روز، روز تـبـسـم در روی مردم با ایمان است هر کس در این روز به روی برادرش تبسم کند، خـداونـد در روز قیامت با رحمت به او نگاه می کند و هزار حاجت او را برآورده می کند و برای او در بهشت قصری از در سفید بنا می کند و چهره اش را شاداب می سازد (3).
1) اقبال الاعمال، ص 475، سطر 21.
2) اقبال الاعمال، ص 464، سطر 21.
3) اقبال الاعمال، ص 464، سطر 28.