جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مقدمه ادیان و تمدنها دین شناسی

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

با این که ما اسلام را تنها آیین رسمی خداوند در این زمان می‏دانیم ولی معتقدیم باید با پیروان مذاهب آسمانی دیگر «همزیستی مسالمت آمیز» داشته باشیم، خواه در کشورهای اسلامی زندگی کنند خواه در بیرون آن، مگر کسانی از آنها که در مقام مبارزه با اسلام و مسلمین بر آیند: «لاینهاکم الله عن الذین لم یقاتلوکم فی الدین و لم یخرجوکم من دیارکم ان تبروهم و تقسطوا الیهم ان الله یحب المقسطین، خدا شما را از نیکی کردن و رعایت عدالت نسبت‏به کسانی که به خاطر دین با شما پیکار نکردند و شما را از خانه و وطنتان بیرون نراندند، نهی نمی‏کند، زیرا خداوند عدالت پیشگان را دوست دارد«. (1).

ما معتقدیم: با بحثهای منطقی می‏توان حقیقت اسلام و تعلیمات آن را برای سایر مردان جهان، تبیین و آشکار کرد، و جاذبه اسلام را به قدری قوی می‏دانیم که اگر به خوبی تبیین گردد، گروههای زیادی را به خود متوجه خواهد ساخت، به خصوص در دنیای امروز که گوش شنوا برای شنیدن پیام اسلام، بسیار است.

به همین دلیل ما معتقدیم: نباید اسلام را از طریق جبر و فشار به دیگران تحمیل کرد: «لا اکراه فی الدین قد تبین الرشد من الغی، در قبول دین اکراهی نیست زیرا راه درست از نادرست آشکار شده است‏«. (2) ما معتقدیم: عمل کردن مسلمین به دستورهای جامع اسلام می‏تواند عامل دیگری برای معرفی اسلام باشد پس حاجتی به اجبار و تحمیل نیست.


1) سوره ممتحنه، آیه 8.

2) سوره بقره، آیه 256.